Het Gele Boekje 2023

Voorstelling Het Gele Boekje 15/12/2023

Zit er nog knaldrang in de tank?

Het moet in coronatijden geweest zijn dat, het begrip knaldrang opgang maakte. Dat waren die jaren waarin we ons niet-bewegend mochten verplaatsen of in ons kot moesten blijven, vervroegd het café en het restaurant moesten verlaten of nog geprikt, geboosterd en vooral gemaskerd rondliepen. Toen ontstond het diepe verlangen om alle opgekropte energie in volle vrijheid te laten uitbarsten.

Met talloze grootse en kleinere muziekfestivals, steengoede megaconcerten vol “Rammsteinen en Rolling Stones”, de golvende zomerhitte waarin “Coldplay” verkoeling bracht, de massaal bijgewoonde sportevenementen en de zorgeloze reisbelevenissen heeft 2022 die drang weergaloos laten knallen. Jammer dat in het kielzog daarvan de energieprijzen en levensduurte eveneens zijn gaan knallen. Want zie plots werd die
zomer toch te heet, duurt de oorlog te lang, is de energie te duur, blijkt de drugsmaffia te sterk en bleef de regen te lang te droog. Ondanks alles herleefde ook onze “Keizerlijke Stede”: een exclusief cafeekescarnaval, door de Aalstenaars ten zeerste op prijs gesteld, het uitbundig gevierd wielerfeest, waarbij het eerder sober bezet criterium van ondergeschikt belang was, en de circusweek waarin de twee Denderbruggen en een plejade aan getalenteerde artiesten, respectievelijk de woede en het enthousiasme van onze burgers wist op te wekken. Als klap op de vuurpijl groeide de aanstelling van Prins Carnaval Yordi uit tot een zinderend feest.

Ook wij konden in 2022 de “Draeckendrang” laten knallen en dit met onze “Wore Perenommgeganck” van 14 mei. Het “Kaiserlyck en Soeverein eerbetoon aan het Aalsters Ros Balatum“ werd een absolute uitschieter. En dan is er natuurlijk het Geel Boeksken, met de uit de lucht gegrepen vertelsels, verzinsels, histories, legendes en
artikels vol plezierigheid en plezantschap. En bovenal de met een knipoog geschreven of getekende annonces. Naar aloude gewoonte schrijven of tekenen de Draeckenieren zelf die advertenties.We zijn onze annonceurs dan ook bijzonder dankbaar voor het gestelde vertrouwen.

In deze complexe tijden willen wij onze lezers enige afleiding en vooral amusement bieden met een Geel Boeksken zonder uitgesproken titel. Onder het motto “Plosjt hier áánen tittel”, zoeken wij naar enige interactie met onze sympathisanten. Om die reden bevat de cover dus dat kaderken waarin je met al uw verbeeldingskracht én in schoonschift zelf de titel van deze Gelen Boek kunt invullen. Zelfs “binnensboeks” kun je hier en daar zelf de door u gekozen prentjes en stickers plakken. Veel succes!!! De Draeckenieren gaan vanzelfsprekend met hunnen tijd mee, want via een QR-code kun je voortaan ook onze spiksplinternieuwe podcast beluisteren.

Beste lezers en adverteerders, vooral nu willen wij samen met jullie uitkijken naar een lichtpunt. Moge in 2023 het Draeckenvuur verder vlammen en de Draeckendrang blijvend knallen!!!

Ons boekskes zen te koeip on 5 euro in de beitere gazettewinkels en bè verschillege adverteirders.
Alsook voor het eerst online via https://crowdselling.eu/het-gele-boekje-2023-der-draeckenieren.