Geel boeksken 2019

Geel Boeksken 2019: ‘T ES TER OEVER!

OEVER VAN ALLES EN NOG WA!

Met een Draeckenlachje, dat gemakkelijk toegeschreven wordt aan onze nimmer te doorgronden “raadselachtigheid”, brengen wij u met het thema “’T ES TER OEVER!” een beetje “oeveraal”.

Nu eens grensverleggende schrijfsels, dan weer verhaalsels draaks op de werkelijkheid. Ofsewel is het er gralijk “oever”, ofsewel gaat het “oever” (n)iemand of (n)iets.

Maar er is geen enkele reden om u onveilig te voelen in onze welvarende stad. Bovenal wil het Geel Boeksken een verademing zijn voor de betuttelende en opgeklopte praat waarmee politieke partijen u in de gazetten, op fakebook, twitter, nieuwsbrieven, flyers, enz… de voorbije maanden volpropten. Om nog maar te zwijgen “oever” de orkaan krankzinnige beloften die men u de komende maanden voor nog andere verkiezingen zal oplepelen. En wij, kiezers, maar gaan stemmen. Al dat “kiezen”, als dat al geen zwaar beroep is!

Toch willen wij niet lacherig doen “oever” al die politieke fastfood. Onze mandatarissen hebben steeds het beste met ons voor en kiezen voor de weg vooruit. Door het volksverheffend effect van hun naarstige bezigheden hebben ze van Aalst een charmante stad gemaakt (zeggen ze zelf). De ark die dwars gelegen “oever” onzen Dender de “oeverbewoners” verbindt, de fietstalling op de Werf “oevertrokken” met een hemelsblauwe kunstinstallatie, de schouw op Schotte om “oever te klefferen”, een bibliotheek “oevervol” gevuld met utopische bloemlezingen en allerhande “digitaliteiten”,
de realisatie van het tunnélplan van de Draeckenieren waardoor de Aalstenaar voortaan op alle hoeken en kanten “oever en deir kaan” en aal de stroten van ons sjieke stad die “oeveraal” schoein en plat liggen. Zelfs de GAS-boetes hebben korte metten gemaakt met “den oeverlast”. Trouwens “oever” een “verassing” gesproken, na 28 jaar is nu ook den oven op de Siesegem in gang geschoten.

In ons Geel Boeksken “hemme’men mieestaal het Oilsjters as voertool” maar een aantal artikelen en annonces zijn niet in ons kaiserlyck dialect, zodat dendermondse dorpelingen ook nog iets kunnen leren.

Tevens willen we met graagte onze annonceurs “oeverdadig” danken voor hun genereuze bijdrage om u te laten genieten van allerhande weetjes, plezierigheden en plezanteriën.

Moge 2019 der “oever” zijn door u “t’ oeverspoelen” met vriendschap,
vreugde en voorspoed!


VIDEO: Persvoorstelling live op Facebook


FOTO: Persvoorstelling door de lens van JP Swirko

Lees ook: FOTO: Persvoorstelling – Het Gele Boekje 2019: ‘T ES TER OEVER!


FOTO & VIDEO: The making of “de groepsfoto”