Hulde aan Eredraeckenier Kamiel Sergant

De Draeckenieren brachten zondag 10 oktober 2021 een eerbetoon aan Kamiel Sergant, Eredraeckenier van de Caemere (1978).

Aan het geografisch middelpunt van Groot Aalst (Paardendries/Tiende Vrijstraat) benadrukte de Opperdraeck de actieve actieve rol van Kamiel als Keizer Carnaval, het feit dat hij met De Kamillekes het damesvoetbal op de kaart zette, en loofde zijn sociaal engagement in de vzw Mensen helpen Mensen, waarmee hij vanuit de thuishaven aan de Moorselbaan hulp- en voedselpakketten bezorgde aan mensen die het financieel moeilijk hebben.

Er werd herinnerd aan de popverbrandingen, traditioneel het slotstuk van ons onovertroffen carnaval die steevast afgerond werden met de legendarische woorden van Kamiel : “Doeme voesj? Weir doeng voesj!”, woorden die samen met zijn carnavalliedjes en liedjes over Aalst tot het collectief geheugen van de Aalstenaar behoren. De hulde werd, refererend naar de popverbrandingen, begeleid met doedelzakmuziek.

Aspirant Draeckenier Kenneth maakte, de Aalsterse kunstbiënnale “papier-beeld&basis” indachtig, van Kamiel een beeld in karton . De Draeckenieren wensen het beeld aan het Stedelijk Carnavalsmuseum te schenken.

Hulde aan Eredraeckenier Kamiel Sergent – 10/10/2021