GEEL BOEKSKEN

Geel Boeksken 2019: ‘T ES TER OEVER!

OEVER VAN ALLES EN NOG WA!

Met een Draeckenlachje, dat gemakkelijk toegeschreven wordt aan onze nimmer te doorgronden “raadselachtigheid”, brengen wij u met het thema “’T ES TER OEVER!” een beetje “oeveraal”.

Nu eens grensverleggende schrijfsels, dan weer verhaalsels draaks op de werkelijkheid. Ofsewel is het er gralijk “oever”, ofsewel gaat het “oever” (n)iemand of (n)iets.

Maar er is geen enkele reden om u onveilig te voelen in onze welvarende stad. Bovenal wil het Geel Boeksken een verademing zijn voor de betuttelende en opgeklopte praat waarmee politieke partijen u in de gazetten, op fakebook, twitter, nieuwsbrieven, flyers, enz… de voorbije maanden volpropten. Om nog maar te zwijgen “oever” de orkaan krankzinnige beloften die men u de komende maanden voor nog andere verkiezingen zal oplepelen. En wij, kiezers, maar gaan stemmen. Al dat “kiezen”, als dat al geen zwaar beroep is!

Toch willen wij niet lacherig doen “oever” al die politieke fastfood. Onze mandatarissen hebben steeds het beste met ons voor en kiezen voor de weg vooruit. Door het volksverheffend effect van hun naarstige bezigheden hebben ze van Aalst een charmante stad gemaakt (zeggen ze zelf). De ark die dwars gelegen “oever” onzen Dender de “oeverbewoners” verbindt, de fietstalling op de Werf “oevertrokken” met een hemelsblauwe kunstinstallatie, de schouw op Schotte om “oever te klefferen”, een bibliotheek “oevervol” gevuld met utopische bloemlezingen en allerhande “digitaliteiten”,
de realisatie van het tunnélplan van de Draeckenieren waardoor de Aalstenaar voortaan op alle hoeken en kanten “oever en deir kaan” en aal de stroten van ons sjieke stad die “oeveraal” schoein en plat liggen. Zelfs de GAS-boetes hebben korte metten gemaakt met “den oeverlast”. Trouwens “oever” een “verassing” gesproken, na 28 jaar is nu ook den oven op de Siesegem in gang geschoten.

In ons Geel Boeksken “hemme’men mieestaal het Oilsjters as voertool” maar een aantal artikelen en annonces zijn niet in ons kaiserlyck dialect, zodat dendermondse dorpelingen ook nog iets kunnen leren.

Tevens willen we met graagte onze annonceurs “oeverdadig” danken voor hun genereuze bijdrage om u te laten genieten van allerhande weetjes, plezierigheden en plezanteriën.

Moge 2019 der “oever” zijn door u “t’ oeverspoelen” met vriendschap,
vreugde en voorspoed!

Het Geel Boeksken 2019 is momenteel te koop in onderstaande verkooppunten…


VERKOOPPUNTEN 2019

Bezig met laden van kaart...

Bezig met laden


ARCHIEF

Geel boeksken 2019 - 'T ES TER OEVER!
2019 – ‘T ES TER OEVER!
Geel boeksken 2018 - WAT ALS?
2018 – WAT ALS?
Geel boeksken 2017 - Ienen tunnél, es gienen tunnél!
2017 – Ienen tunnél, es gienen tunnél!
Geel boeksken 2016 - Tijl Uylenspiegel
2016 – Tijl Uylenspiegel
Geel boeksken 2015 - 't Groeit spel van den Drauck
2015 – ’t Groeit spel van den Drauck
Geel boeksken 2014 - Een Koningsdroom komt uit 2014
2014 – Een Koningsdroom komt uit
Geel boeksken 2013 - D'ienig echte Histoere van de Draeckenieren
2013 – D’ienig echte Histoere van de Draeckenieren
Geel boeksken 2012 - De Draeckenieren in Spees
2012 – De Draeckenieren in Spees
Geel Boeksken 2011 - De Groote Kuisch
2011 – De Groote Kuisch